Apple Fan?

Ειμαι Apple Fun ?

 

Όσοι απο εσάς παρακολουθείτε την δουλεία μου, είναι σχεδόν βέβαιο πως γνωρίζεται πως είμαι υποστηρικτής και σταθερός πελάτης της Apple. 

Πόσο fun είμαι όμως και γιατί; 

 

Όταν ξεκίνησα την πορεία μου στην φωτογραφία είχα ένα αρκετά καλο laptop με λογισμικό της microsoft, το οποίο ακόμα και σήμερα λειτουργεί άψογα. Όμως φαντάζομαι όπως και εγώ τότε, έτσι και εσείς θα έχετε δεί υπολογιστές της Apple και είμαι σίγουρος πως έχετε δώσει τα εύσημα στην εταιρία για το πολύ καλό design των προιόντων της (τουλάχιστον τότε).

Κάπου εκεί μπαίνει και το κομμάτι του brand name αλλά και των αποδόσεων.Επηρεάστηκα απο πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους που χρησιμοποιούσαν Apple υπολογιστές, αναρωτιόμουν το γιατί, τι είναι αυτο που τους κερδίζει πέρα απο το όμορφο design.

 

Απόδοση (Ένα κεφάλαιο που θα προκαλέσει)

 

Ξέρω πως πολλοί θα πείτε το λογικό : “ Γιατί να δώσω τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό; Θα φτιάξω έναν σταθερό υπολογιστή με πολύ καλύτερη απόδοση και πιο φθηνά!”

Λάθος! Ναι, μην δυσανασχετείτε, ερχόμενος απο Microsoft έχω ζήσει και τις δυο πλευρές, οπότε μπορώ να πώ με σιγουρία πως είναι λάθος ένας τέτοιο ισχυρισμός. Το γνωστό καναλί Linus Tech Tips έχει αποδείξει πως το να φτιάξεις ενα PC με  ίδια χαρακτηριστικά με ένα iMac ειναι πιο ακριβό! Όμως  για εμένα προσωπικά μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα,  ΔΕΝ έχω παρέμβει ποτέ στο iMac μου, δεν έχω χαλάσει όυτε ένα ευρώ για την συντήρηση του απο την ημέρα που το αγόρασα, καθώς επίσης το σημαντικότερο χωρίς κανένα format, λειτουργεί όπως και την πρώτη μέρα! Με καθημερινή εργασία 10-14 ωρών, νιώθω πολύ ικανοποιημένος για τα λεφτά που είχα δώσει!

 

Ο συνδιασμός

 

Δεν θα διαφωνήσω πως μπορεί να φτιαχτεί ένας πολύ πιο ισχυρός υπολογιστής για επαγγελματίες φωτογράφους ή εικονολήπτες, όμως ποιός θα διαφωνήσει μαζί μου πως ποτέ δεν θα έιναι το ίδιο σταθερό στην απόδοση λόγο λογισμικού αλλά και το βασικό για εμένα, δεν θα πετύχουμε το μινιμαλιστικό design. Προσωπικά, η εικόνα με ενδιαφέρει πολύ, όταν επενδυώ σε κάτι θέλω να έχω τον καλυτερο συνδιασμό σε συνάρτηση με την απόδοση σε βάθος χρόνου αλλά χωρίς ποτέ να ξεχνάω την εικόνα προς τα έξω, ήθελα το γραφείο μου να είναι οργανωμένο τακτοποιημένο και καλαίσθητο. Κάτι που η apple το παρέχει, ο υπολογιστής μου έχει μόνο ένα καλώδιο! 

 

Λογισμικό

 

Πέρα της  εικόνας λοιπόν, αυτό που με έκανε να πάω στην Apple είναι η απόδηση βάση λογισμικού. Ένα πολύ σταθερό λογισμίκο, κατα την γνώμη μου πολύ πιο οργανωμένο και εύκολο για τον χρήστη. Θυμάμαι οτάν ήμουν με το πρώτο μου λάπτοπ και έβγαινε νέα ενημέρωση λογισμικού, δεν ήθελα να την εγκαταστήσω γιατι ήταν πολύ πιθανό ο υπολογιστής να αρχίσει να κολλάει ή να έχω προβλήματα συμβατότητας με προγράμματα. Κάτι που δεν βιώνω πλέον, κάθε άλλο, ανυπομωνω να εγκαταστήσω το νέο λογισμικό, να δώ τι νέο έχει προστεθεί, πόσο πιο εύκολη και ευχάριστη μπορεί να γίνει η εμπειρία μου.

 

Συνδεσιμότητα

 

Ναι! Ναι ! Ναί! Εϊναι αυτό που λατρεύω στην Αpple, έχοντας 2 υπολογιστές και πολλές συσκευές όπως iPhones και iPads μπορώ να έχω αναπάσα στιγμή ότι χρειάζομαι. Μια σημειώση που θα κάνω στον κινητό μου, θα την βρώ και στον σταθερό μου υπολογιστή. Μπορώ να συντάσω μια προσφορά και την ιδια χρονική στιγμή να κάνει διορθώσεις κάποιος συνεργάτης μου απο άλλη συσκευή χιλιάδες χιλίομετρα μακρία μου, ή αυτό που χρησιμοποιώ καθημερινά είναι το ημερολόγιο, το έχω παντού σε όλες μου τις συσκευές! Μέχρι και “server” λειτουργία ανάμεσα στους υπολογιστές μου, δεν χρειάζεται να αποσυνδέω ένα USB που εχω στον iMac, γιατι ταυτοχρονα εμφανίζεται και στο Macbook Pro. Όλα είνα πολύ πιο οργανωμένα και έτσι κερδίζω σημαντινό χρόνο εργασίας.

 

 

Τι μισώ! 

 

H τιμή, σαφώς δεν μου αρέσει καθόλου να χρειστεί να δώσω 6000€ για iMac και 4300€ γία ένα λάπτοπ. Ειδικά όταν βγήκε το iMac Pro και είδα οτι το πλήρες μοντέλο φτάνει και στα 16.000€, μπορώ να πώ πως τρόμαξα! 

Ο περιορισμός αναβάθμισης, η μάλλον η αδυναμία αναβάθμισης.Αυτό είναι που με απογοητεύει αρκετά, όμως κατάλαβα ότι δεν χρειάστηκε να κάνω αναβάθμιση, σαφώς θα ήταν τέλειο αν μπορούσα έυκολα να αλλάξω τον σκληρό δίσκο  σε 2TB ssd! 

 

Συμπέρασμα

 

Αν στο μέλλον βρώ άλλη εταιρία που θα μου παρέχει αυτά που χρειάζομαι, τότε θα φύγω απο την Αpple, πόσο Apple  Fun με κάνει αυτό;

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 

 

 

 

 

Our website uses cookies to improve your experience.

I agree Learn more